Kursutbud

kurser_01

Utbudet av kurser på Sunne BK varierar från termin till termin, beroende på intresse och tillgängliga instruktörer. När kursutbudet är bestämt så publiceras en annons i tidningen SunneNytt, samt på klubbens hemsida och i vår Facebookgrupp. Där anges också när och till vem du anmäler dig. Du kan alltid lämna en intresseanmälan till kommande kurs, men det garanterar inte en plats.

Alla våra valp- och allmänlydnadskurser leds av instruktörer som är utbildade inom Svenska Brukshundklubben eller motsvarande. Vissa specialkurser (t.ex. lydnad, bruks, agility, rallylydnad) kan hållas av kursledare som inte har formell utbildning men istället lång och gedigen erfarenhet av aktuell tävlingsgren. Alla kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.

Våren 2021 tar vi emot anmälningar mellan 24 mars och 31 mars. I anmälan ska du ange ditt namn, personnummer, telefonnummer, adress och e-postadress, samt hundens namn, ras/er och ålder, och vilken kurs ni vill gå.

Anmälan till alla kurser sker på e-post anmalansunnebk20@gmail.com.

Här följer korta beskrivningar av kurserna som vi erbjuder våren 2021.

Valpkurs

För valpar från 3 månader upp till 8 månader. Kursen introducerar grundläggande färdigheter som god kontakt, hur man lär sin valp sitt och ligg, gå fint i koppel och inkallning. Inga förkunskaper krävs.

Valpkurs, fortsättning

En kurs för dig som redan har gått valpkurs hos Sunne BK och vill fortsätta utvecklas tillsammans med din valp.

Allmänlydnadskurs

För hundar från 9 månader och uppåt. På kursen jobbar ni mycket med vardagslydnad som inkallning, koppelgående och så vidare. Inga förkunskaper krävs.

Agility, nybörjare

För att gå agilitykurs så måste din hund vara minst 12 månader gammal, kunna vara lös bland andra hundar och komma på inkallning.

Rallylydnad, nybörjare/fortsättning

På den här kurser får du lära dig rallylydnadens grunder med moment och regler. Om du redan har tävlat i nybörjarklass så finns möjlighet att få introduktion till momenten i fortsättningsklass. Din hund bör vara minst 6 månader och ha någorlunda vardagslydnad. Kursen leds av Marianne Carlsson som har mångårig erfarenhet av rallylydnad. Kursen är på 6 kurstillfällen. Pris 800 kr (kurslitteratur tillkommer eventuellt).

Våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.