Tips och trivselregler

Här kommer några tips för att du och din hund ska få ut så mycket som möjligt av varje kurstillfälle. För att alla ska känna sig trygga så har vi även några trivselregler.

Vaccinationsintyg
Vid första kurstillfället ber vi att du tar med hundens vaccinationsintyg. Alla hundar som vistas på klubben ska vara vaccinerade enligt gällande regler för att förhindra att smittor sprids. Om din hund inte redan är vaccinerad mot kennelhosta så rekommenderar vi det.

Hälsa helst inte
På planen är det inte meningen att hundarna ska hälsa på varandra. När ni är på klubben är det du och din hund som ska jobba tillsammans, så därför undviker vi att låta hundarna umgås. Det går sällan bra när kopplade hundar med begränsad rörlighet ska träffa nya hundar. Om du vill att din hund ska få nya kompisar, varför inte fråga en kurskamrat om ni kan ta en promenad tillsammans vid ett annat tillfälle?

Koppel och halsband eller sele
När ni kommer på kurs ska din hund ha ett bra halsband eller en sele som den inte kan krypa ur. Kopplet ska vara helt och av ”vanlig” modell, alltså inte rullkoppel som t.ex. flexikoppel.

Belöningar
Miljön på klubben är ny och spännande för din hund. Se därför till att ta med extra bra belöningar så att hunden vill jobba med dig. För vissa hundar är det favoritleksaken, för andra är det godbitar som korv eller ost. Ta med olika alternativ och pröva dig fram!

Rastning
På klubben sker all rastning längs vägen och vi ber att du plockar upp efter din hund. Om du har glömt bajspåsar så finns det alltid vid klubbstugan. Inne på planen rastar vi inte, och skulle en olycka ske så plockar vi givetvis upp.

Kläder efter väder
Vi ställer nästan aldrig in ett kurstillfälle på grund av väderleken, så det gäller att klä sig efter vädret. Räkna med att tillbringa mycket tid utomhus på alla kurser, ibland stillastående. Vi sköter vår plan efter bästa förmåga men givetvis kan det bli ordentligt blött ändå. Välj gärna en jacka eller väst med ordentliga fickor där du kan förvara hundens belöningar lättillgängligt!

Dressyrpolicy
Vi tar såklart för givet att alla medlemmar är snälla mot sina hundar och behandlar dem väl. Svenska Brukshundklubben har en policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning. Där kan man läsa mer om vad man får och inte får göra med sin hund på klubben. Policyn kan du läsa i klubbstugan eller ladda ner här.