Klubbmästerskap 2022

Nosework

Klubbmästerskap kombinerat med uttagning inför kommande länsmästerskap. I länsmästerskapet koras Värmlands bästa noseworkhund.

Det är en Inofficiell tävling, TSM klass 1 men även ekipage som är uppflyttade till högre klass får delta. Ekipaget bör även kunna tävla söndagen den 30 oktober när länsmästerskapet sker.

Domare är Helena Berntsson. Godkänt doftprov i eukalyptus och medlemskap i Sunne BK krävs.

Kostnad 200 kr.

Platsen är hemma hos Annett Klöpper Sundqvist och datum och tid är: söndagen den 9 oktober kl. 11.00

Anmälan skickas till Madde på mail nosework@sunnebk.se. Inkludera följande information i din anmälan:

• Hundens namn
  • Registeringsnummer
  • Födelsedatum
  • Ras
  • Ägare
  • Personnummer

Betalning till

Swish: 1235392659 (märk betalning NW-uttagning)

ANMÄLAN OCH BETALNING SENAST SÖNDAGEN DEN 2 OKTOBER!

SKKs regler gäller för vaccinering. Ekipaget får inte delta i uttagningstävling för någon annan klubb/arrangör. Löptikar startar sist i denna tävling och måste bära tikskydd på tävlingsområdet.

Varmt välkomna med era anmälningar!

Agility

Datum och tid: Söndag 9 oktober klockan 10:30

Två klubbmästare i agility koras, en i Lilla KM och en i Stora KM.

Lilla KM går som två blåbärsklasser. Här kör hundarna på låga hopphöjder och banorna består endast av tunnlar och hopphinder.

Stora KM genomförs med en agilityklass och en hoppklass. Om du har har tävlat officiellt i agility så ska du vara med på Stora KM.

Du väljer om du vill tävla en eller två banor. Resultaten räknas ihop för att kora klubbmästarna.

Kostnad: 40 kronor per klass (alltså 80 kronor om du vill köra båda blåbärsklasserna eller både agility- och hoppklass). Betalas med Swish på plats på tävlingsdagen.

Anmälan senast 6 oktober till Johanna Karlsson Svensc på e-post jojjo104@hotmail.com. Ange om du vill starta i Lilla KM (blåbärsklass) eller Stora KM (agilityklass + hoppklass). Ange också din hunds storlek: XS, S, M, L eller XL.

Välkommen!

Rallylydnad

Välkommen på klubbmästerskap i rallylydnad!

Datum: Lördag 1 oktober med samling klockan 10:00.
Plats: Sunne brukshundklubb.
Domare: Maria Ahlvin (domaraspirant).

Kostnad: 75 kr per ekipage. Betalas till Anna Åström på Swish 070-492 64 92 i samband med anmälan.
Anmälan: Till Anna Åström på e-post fantasium@hotmail.com senast 24 september. Ange ditt och hundens namn och vilken klass ni vill tävla i. Om ni tävlar Stora KM behöver du även ange hundens mankhöjd.

PM med startlistor och annan information kommer att skickas ut via e-post några dagar innan klubbmästerskapet.

Vem får delta? Alla som är medlemmar i Sunne brukshundklubb och som inte har tävlat eller kommer tävla klubbmästerskap i rallylydnad på annan brukshundklubb i år.

Vilken klass ska jag tävla? Två klubbmästare koras, en i Lilla KM och en i Stora KM.

Lilla KM är en kombination av nybörjar- och fortsättningsklass där du kan välja om du vill tävla med kopplad eller lös hund. Alla moment från nybörjar- och fortsättningsklass kan vara med, utom 203 (hopp över hinder), 205 (sitt, stå, gå runt), 206 (8:ans frestelse) och 215 (snurr). Klassen kan innehålla 12-17 moment (plus start och mål).

Stora KM är en kombination av avancerad och mästarklass, där alla tävlar med lös hund. Alla moment från samtliga klasser kan vara med, utom 206 (8:ans frestelse), 402 (bärande av föremål), 407 (stå framför, backa) och 408 (framåtsändande till kon). Klassen kan innehålla 15-20 moment (plus start och mål).

Om du har fått ett kvalificerat resultat i lägst avancerad klass på officiell tävling så ska du tävla i Stora KM.

Varmt välkommen!