Kursutbud

Vi tar endast emot anmälningar till kurs under begränsade tidsperioder inför höst- och vårterminer. Hösten 2023 tar vi emot anmälningar mellan 24 juli och 6 augusti. Förutom nybörjarkursen i nosework som har senare datum, se längst ner på sidan.

Anmälan till våra kurser sker till respektive instruktörs e-postadress. När du anmäler dig till kurs vill vi att du anger följande:

  • Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Om du redan är medlem i Sunne brukshundklubb, ange ditt medlemsnummer
  • Telefonnummer, hemadress och e-postadress
  • Hundens namn, ras/er och ålder

Nedan kan du läsa korta beskrivningar av några av de kurser vi erbjuder hösten 2023. Om du har några frågor, skicka e-post till aktuell instruktör. Välkommen med din anmälan! Bekräftelse och/eller kallelse till kurs kommer sedan från din instruktör.

Valpkurs

För valpar från 3 månader upp till cirka 8 månader. Kursen introducerar grundläggande färdigheter som god kontakt, hur man lär sin valp sitt och ligg, gå fint i koppel och inkallning. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Valpkursen kommer att gå på onsdagar. Vid många anmälningar arrangeras ytterligare en kurs på måndagar. Anmälan till Madde Tammi på e-post nosework@sunnebk.se.

Allmänlydnadskurs

Kursen för dig som redan har gått valpkurs och vill fortsätta utvecklas tillsammans med din valp, men även för äldre hundar från 9 månader och uppåt. På kursen jobbar ni mycket med vardagslydnad som inkallning, koppelgående och så vidare. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Allmänlydnadskursen kommer att gå på varierande dagar. Anmälan till Patricia Kullegård på e-post patricia.kullegard@sunnebk.se.

Introduktion till spår

Spår är både en tävlingsgren och ett roligt sätt att aktivera sin hund. Är du intresserad av att börja med spår? Då är det här kursen för dig! Intro till spår är en längre kurs som kommer att gå under både höst- och vårtermin. Du får med dig teori om spårning och får prova på spår på hårt underlag, fält och i skog. Förkunskaper: Bra vardagslydnad. Pris: 1500 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Anmälan till Olle Olzon på e-post olle63cheva@gmail.com. Max 6 deltagare. Kursstart 24 augusti!

Rallylydnad

Rallylydnad är sporten som passar för alla hundar och förare! Det finns fyra klasser att tävla i, från nybörjarklass till mästarklass. Vilken kurs som ges under hösten beror på vilket intresse som finns, så välkommen med din anmälan! Förkunskaper inför nybörjarklass är en bra vardagslydnad. I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Rallylydnadskursen kommer att gå på torsdagar. Anmälan till Marianne Carlsson på e-post minmagnolia@outlook.com.

Nosework, nybörjarkurs

Kursen för dig som vill lära sig grunderna i nosework! Vi kommer att lära in den första doften som är eukalyptus. Kursen riktar sig både till dig som vill använda nosework som vardagsaktivering eller för att tävla. Ni får lära er grunderna i nosework, behållarsök och inomhussök. Inga förkunskaper krävs. Kursen kommer att vara inomhus under sen höst/vinter. Pris: 1000 kr. Medlemskap och doftkit tillkommer. Anmälan mellan 1 oktober och 29 oktober till Madde Tammi på e-post nosework@sunnebk.se. Max 8 deltagare!

Våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.