Kursutbud

Vi tar endast emot anmälningar till kurs under begränsade tidsperioder inför höst- och vårterminer. Våren 2024 tar vi emot anmälningar mellan 26 februari och 31 mars.

Anmälan till våra kurser sker till respektive instruktörs e-postadress. När du anmäler dig till kurs vill vi att du anger följande:

  • Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Om du redan är medlem i Sunne brukshundklubb, ange ditt medlemsnummer
  • Telefonnummer, hemadress och e-postadress
  • Hundens namn, ras/er och ålder

Nedan kan du läsa korta beskrivningar av några av de kurser vi erbjuder våren 2024. Om du har några frågor, skicka e-post till aktuell instruktör. Välkommen med din anmälan! Bekräftelse och/eller kallelse till kurs kommer sedan från din instruktör.

Valpkurs

För valpar från 3 månader upp till cirka 8 månader. Kursen introducerar grundläggande färdigheter som god kontakt, hur man lär sin valp sitt och ligg, gå fint i koppel och inkallning. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Vilken veckodag valpkursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Patricia Kullegård på e-post patricia.kullegard@sunnebk.se.

Allmänlydnadskurs

Kursen för dig som redan har gått valpkurs och vill fortsätta utvecklas tillsammans med din valp, men även för äldre hundar från 9 månader och uppåt. På kursen jobbar ni mycket med vardagslydnad som inkallning, koppelgående och så vidare. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Vilken veckodag allmänlydnadskursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Eva Darle på e-post evajo40@hotmail.com.

Aktivering och tricks

Välkommen till en kul aktiveringskurs på 6 tillfällen! Här får du lära dig att aktivera din hund genom olika tricks och relationsskapande övningar där glädje och fantasi är i fokus. Både hjärna och hjärta kommer att tränas. Inga förkunskaper hos hund eller förare krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och eventuell kurslitteratur tillkommer. Vilken veckodag aktiveringskursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Jan Bergström på e-post jan.bergstrom@forshagaakademin.se.

Rallylydnad

Rallylydnad är sporten som passar för alla hundar och förare! Det finns fyra klasser att tävla i, från nybörjarklass till mästarklass. Vilken/vilka kurs/er som ges under våren beror på vilket intresse som finns, så välkommen med din anmälan! Förkunskaper inför nybörjarklass är en bra vardagslydnad. I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Rallylydnadskursen/kurserna kommer att gå på torsdagar. Anmälan till Marianne Carlsson på e-post minmagnolia@outlook.com.

Agility

Under våren arrangeras kurs i agility utifrån intresse. Antingen ges en introkurs med hinderinlärning, eller en grundkurs med utveckling av handling. Förkunskaper: Din hund behöver kunna vara lös bland andra hundar. Den måste vara minst 12 månader för att få börja med agility. Kursernas pris beror på upplägg/antal tillfällen. Medlemskap och eventuell litteratur tillkommer. Kursernas start beror på när det blir barmark. Välkommen med din intresseanmälan för kurs till Johanna Karlsson Svensc på e-post agility@sunnebk.se.

Våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.