Kursutbud

Vi tar endast emot anmälningar till kurs under begränsade tidsperioder inför höst- och vårterminer. Våren 2023 tar vi emot anmälningar från och med 11 mars. Sista anmälningsdag varierar beroende på kurs, se mer information nedan.

Anmälan till våra kurser sker till respektive instruktörs e-postadress. När du anmäler dig till kurs vill vi att du anger följande:

  • Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Om du redan är medlem i Sunne brukshundklubb, ange ditt medlemsnummer
  • Telefonnummer, hemadress och e-postadress
  • Hundens namn, ras/er och ålder

Nedan kan du läsa korta beskrivningar av några av de kurser vi erbjuder våren 2023. Om du har några frågor, skicka e-post till aktuell instruktör. Välkommen med din anmälan! Bekräftelse och/eller kallelse till kurs kommer sedan från din instruktör.

Valpkurs

För valpar från 3 månader upp till cirka 8 månader. Kursen introducerar grundläggande färdigheter som god kontakt, hur man lär sin valp sitt och ligg, gå fint i koppel och inkallning. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Valpkursen kommer att gå på varierande dagar. Anmälan till Patricia Kullegård på e-post patricia.kullegard@sunnebk.se senast 31 mars.

Allmänlydnadskurs

Kursen för dig som redan har gått valpkurs och vill fortsätta utvecklas tillsammans med din valp, men även för äldre hundar från 9 månader och uppåt. På kursen jobbar ni mycket med vardagslydnad som inkallning, koppelgående och så vidare. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Allmänlydnadskursen kommer att gå på måndagar. Anmälan till Olle Olzon på e-post olle63cheva@gmail.com senast 27 mars.

Brukslydnad

Den här kursen riktar sig till dig som vill tävla i appellklass. Endast renrasiga hundar som är registrerade inom SKK får tävla i bruksgrenarna. Under kursen får du en gedigen genomgång av samtliga moment i appellklassen, både inlärning och utveckling. Kursen löper under flera månader och innehåller även spårning. Sunne BK anordnar tävling i appelklass spår 2 september vilket kan vara ett lämpligt mål för dig som går kursen.

Förkunskaper: Bra grundlydnad och samarbete med din hund. Du ska kunna arbeta med lös hund. Pris: 1500 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Brukslydnadskursen kommer att gå på onsdagar, samt vissa helgdagar. Anmälan till Jan Bergström på e-post jan.bergstrom@forshagaakademin.se senast 29 mars.

Rallylydnad

Rallylydnad är sporten som passar för alla hundar och förare! Det finns fyra klasser att tävla i, från nybörjarklass till mästarklass. Vilken kurs som ges under våren beror på vilket intresse som finns, så välkommen med din anmälan! Förkunskaper inför nybörjarklass är en bra vardagslydnad. I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden. Kursstart efter påsk. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Rallylydnadskursen kommer att gå på torsdagar. Anmälan till Marianne Carlsson på e-post minmagnolia@outlook.com senast 2 april.

Agility

Introduktion/hinderinlärning. En kurs för dig som är nyfiken på agility. Passar för förare och hund som är nybörjare och ännu inte provat på alla hinder, men som vill få den bästa starten inom denna roliga sport!

Agility nybörjarkurs. Den här kursen passar dig som har börjat lära in alla hinder med din hund och vill fortsätta utvecklas på rätt sätt.

Förkunskaper: Din hund behöver kunna vara lös bland andra hundar. Den måste vara minst 12 månader för att få börja med agility. Kursernas pris beror på upplägg/antal tillfällen. Medlemskap och eventuell litteratur tillkommer. Kursernas start beror på när det blir barmark. Förhoppningsvis i mitten av april men kanske i början av maj. Anmälan till Johanna Karlsson Svensc på e-post agility@sunnebk.se senast 31 mars.

Nosework

Under våren eller sommaren kommer helgkurs eller prova-på-tillfälle(n) att erbjudas utifrån intresse. Är du intresserad av att testa eller träna nosework? Hör av dig till Madde Tammi på e-post nosework@sunnebk.se så snart som möjligt. Pris och dagar varierar beroende på kursformat.

Våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.