Kursutbud

Vi tar endast emot anmälningar till kurs under begränsade tidsperioder inför höst- och vårterminer. Våren 2024 tar vi emot anmälningar mellan 26 februari och 31 mars. En extrainsatt valpkurs kommer att börja i juni! Anmäl till instruktören Patricia Kullegård enligt informationen nedan.

Anmälan till våra kurser sker till respektive instruktörs e-postadress. När du anmäler dig till kurs vill vi att du anger följande:

  • Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Om du redan är medlem i Sunne brukshundklubb, ange ditt medlemsnummer (du hittar det genom att logga in på SBKs Membersite)
  • Telefonnummer, hemadress och e-postadress
  • Hundens namn, ras/er och ålder

Nedan kan du läsa korta beskrivningar av några av de kurser vi erbjuder våren 2024. Om du har några frågor, skicka e-post till aktuell instruktör. Välkommen med din anmälan! Bekräftelse och/eller kallelse till kurs kommer sedan från din instruktör.

Valpkurs

För valpar från 3 månader upp till cirka 8 månader. Kursen introducerar grundläggande färdigheter som god kontakt, hur man lär sin valp sitt och ligg, gå fint i koppel och inkallning. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Valpkursen kommer att gå på varierande veckodagar. Anmälan till Patricia Kullegård på e-post patricia.kullegard@sunnebk.se.

Allmänlydnadskurs

Kursen för dig som redan har gått valpkurs och vill fortsätta utvecklas tillsammans med din valp, men även för äldre hundar från 9 månader och uppåt. På kursen jobbar ni mycket med vardagslydnad som inkallning, koppelgående och så vidare. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Vilken veckodag allmänlydnadskursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Eva Darle på e-post evajo40@hotmail.com.

Aktivering och tricks – obs! Kursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats

Välkommen till en kul aktiveringskurs på 6 tillfällen! Här får du lära dig att aktivera din hund genom olika tricks och relationsskapande övningar där glädje och fantasi är i fokus. Både hjärna och hjärta kommer att tränas. Inga förkunskaper hos hund eller förare krävs, men hunden bör vara minst 6 månader gammal. Pris: 1000 kr. Medlemskap och eventuell kurslitteratur tillkommer. Vilken veckodag aktiveringskursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Jan Bergström på e-post jan.bergstrom@forshagaakademin.se.

Rallylydnad

Rallylydnad är sporten som passar för alla hundar och förare! Det finns fyra klasser att tävla i, från nybörjarklass till mästarklass. Vilken/vilka kurs/er som ges under våren beror på vilket intresse som finns, så välkommen med din anmälan! Förkunskaper inför nybörjarklass är en bra vardagslydnad. I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden. Pris: 1000 kr. Medlemskap och kurslitteratur tillkommer. Rallylydnadskursen/kurserna kommer att gå på torsdagar. Anmälan till Marianne Carlsson på e-post minmagnolia@outlook.com.

Agility som aktivering – obs! Kursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats.

Vill du ha roligt med din hund och samtidigt stärka dess självförtroende? Då är det här kursen för dig! Här får ni lära er de lite enklare hindren i agility – hopp, tunnlar och slalom – och sedan jobba med roliga kombinationer av dessa. Din hund får en kul aktivering och motion, samt träna kroppskontroll som ger bättre självförtroende. Agility stärker ofta samarbetet mellan hund och förare och gör så att din hund blir mer följsam. Förkunskaper: Din hund måste vara minst 12 månader för att få börja med agility. Pris: 1000 kr. Medlemskap och eventuell kurslitteratur tillkommer. Kursstart beror på när det blir barmark. Vilken veckodag kursen kommer att gå på är ännu inte bestämt. Anmälan till Johanna Karlsson Svensc på e-post agility@sunnebk.se.

Våra kurser anordnas i samarbete med Studiefrämjandet.